Hjärtats fröjd, landsbygden i Ronneby

Hjärtats fröjd, landsbygden i Ronneby är ett landsbygdsprojekt finansierat av Leader Blekinge, Ronneby kommun och Ronneby Kommunbygderåd. Med Studieförbundet Vuxenskolan, ortsbefolkningen och Arbetsförmedlingen som medfinansiärer. "Målet är att stärka landsbygdens attraktionskraft samt att stödja och öka entreprenörskapet och inflyttandet. Ett viktigt delmål är att stärka samarbetet mellan kommun, näring och föreningar/organisationer." En stor del av invånarna i Ronneby finns på landsbygden. Det finns bland de boende ett djupt engagemang för utvecklingen av bygden. Ronneby kommun vill på olika sätt försöka stödja denna rörelse. Genom projektet Hjärtats fröjd kommer vi under tre inspirerande år att tillsammans arbeta med att öka landsbygdens attraktionskraft, stimulera köpkraften och synliggöra entreprenörskapet, kvinnligt som manligt, ungt som gammalt.

onsdag 24 juni 2009

Kompetensutveckling

Tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan har vi planerat ett kursprogram att erbjuda under projekttiden. Exempel på utbudet är, -Att arbeta i projekt, -Hitta din historia, -Berätta din historia, -Stresshantering, -Utveckla ditt entreprenörskap, - Gör din egen marknadsföringsfolder, - Tysk och engelsk kommunikation, -Grönare trädgård etc. Gemensamt för utbudet är att vi vill nå såväl aktiva inom föreningslivet som företagare. Programmet kommer nu att finnas med och marknadsföras och genomföras under projekttiden. Under våren har en kurs genomförts i Saxemara –Hitta din historia.
Kursen att vara turistföretagare med Loris Andersson lockade ca 15 företagare under vårens omgång. Kursinnehållet är anpassat till visit konceptet och momenten var:
Att vara ett turistföretag – skyldigheter

Kommunikation med kund, del 1 och 2

Bokningsbara produkter

Att sälja ON-line och på olika markandsplatser. Att bli en leverantör i CITY

Marknadsföring och produktutveckling

Internet och hemsidor och bildhantering

Både deltagare och kursledare var väldigt nöjda med kursinnehåll och upplägg och tyckte också att de hade haft en berikande och trevlig samvaro. De flesta av deltagarna har valt att delta i fortsättningen i form av en individuell handledning som kommer att genomföras under hösten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar