Hjärtats fröjd, landsbygden i Ronneby

Hjärtats fröjd, landsbygden i Ronneby är ett landsbygdsprojekt finansierat av Leader Blekinge, Ronneby kommun och Ronneby Kommunbygderåd. Med Studieförbundet Vuxenskolan, ortsbefolkningen och Arbetsförmedlingen som medfinansiärer. "Målet är att stärka landsbygdens attraktionskraft samt att stödja och öka entreprenörskapet och inflyttandet. Ett viktigt delmål är att stärka samarbetet mellan kommun, näring och föreningar/organisationer." En stor del av invånarna i Ronneby finns på landsbygden. Det finns bland de boende ett djupt engagemang för utvecklingen av bygden. Ronneby kommun vill på olika sätt försöka stödja denna rörelse. Genom projektet Hjärtats fröjd kommer vi under tre inspirerande år att tillsammans arbeta med att öka landsbygdens attraktionskraft, stimulera köpkraften och synliggöra entreprenörskapet, kvinnligt som manligt, ungt som gammalt.

onsdag 24 juni 2009

Företagarnätverk

Det har bildats en företagarförening i de Norra kommundelarna. Föreningen är döpt till Den blomstrande bygden. Tre befintliga föreningar i området har slagits ihop till en mer kraftfull förening. Detta förväntas ge den styrka som krävs bland annat för att få med fler företagare vilket ger bättre kraft och ett mer effektivt nätverkande. Vi arbetar vidare och planerar ett antal företagarfrukostar och företagarbesök framöver.

1 kommentar:

  1. Föreningen heter Blomstrande Bygden och är en företagarförening för landsbygdens företag. Det finns idag 64 aktörer anslutna + Vildmarksleden och samhällsförenuingarna i Backaryd, Belganet, Eringsboda, Hallabro, Tjurkhult och Öljehult.
    Hemsidan www.blomstrandebygden.se är under uppbyggnad men har redan rönt många positiva reaktioner från såväl aktörerna som andra som sett sidan. Den är interaktiv så att man snabbt kan få information om aktören och lätt kopplas till dem som har egen hemsida.

    SvaraRadera