Hjärtats fröjd, landsbygden i Ronneby

Hjärtats fröjd, landsbygden i Ronneby är ett landsbygdsprojekt finansierat av Leader Blekinge, Ronneby kommun och Ronneby Kommunbygderåd. Med Studieförbundet Vuxenskolan, ortsbefolkningen och Arbetsförmedlingen som medfinansiärer. "Målet är att stärka landsbygdens attraktionskraft samt att stödja och öka entreprenörskapet och inflyttandet. Ett viktigt delmål är att stärka samarbetet mellan kommun, näring och föreningar/organisationer." En stor del av invånarna i Ronneby finns på landsbygden. Det finns bland de boende ett djupt engagemang för utvecklingen av bygden. Ronneby kommun vill på olika sätt försöka stödja denna rörelse. Genom projektet Hjärtats fröjd kommer vi under tre inspirerande år att tillsammans arbeta med att öka landsbygdens attraktionskraft, stimulera köpkraften och synliggöra entreprenörskapet, kvinnligt som manligt, ungt som gammalt.

torsdag 19 mars 2009

Ronnebys attraktionskraft ska lyftas

Välkomna att delta i en inspirerande resa
med målsättningen att öka Ronnebys attraktionskraft

Vi vill titta på hur vi på bästa sätt förenar offentlig verksamhet med kommersiella aktörers verksamhet. Yttersta målet med detta arbete är naturligtvis att få turister såväl som oss blekingar att upptäcka vad Ronneby har att erbjuda samt försäkra oss om att de ska återvända för att upptäcka fler attraktioner i området.

Turismföretagarna i Blekinge träffades på Hoby Kulle Herrgård, Torsdag den 29 januari kl 14 -17

Mats Freidenfeldt bullade upp med god fika och företagarna bidrog med intresse och gott mingelhumör.
Ämnen som diksuterades var:
Blekinge är på väg att utveckla en ny marknadsföringskanal, Visit Blekinge
Ronneby är med på tåget och vi lanserar med stolthet vår nya webbsida och bokningsportal www.visitronneby.se under våren.

Thomas Lagerström, Fritids och Turistchef berättade om vad som händer lokalt och regionalt och varför vi valt att ingå i Visit Blekinge. Det så viktiga samarbetet mellan kommunernas turistenheter utvecklas i positiv riktning.

Loris Andersson representant från Visit Blekinge och Olofströms turistbyrå berättar om vilka fördelar Visit Ronneby och tillgången till City Breaks bokningssystem ger dig som turistföretagare. Kunden vill ha snabba svar därför är offerthanteringen en viktig del i affärsprocessen. Loris berättar om sitt paketeringssystem , Confirm som innebär förenklad och omedelbar offert- och bekräftelsehantering. Utbildningspaketet ”Att vara turistföretagare” som Loris med stor framgång arbetat med bland turismföretagarna i Olofström vill vi nu gärna erbjuda även er i Ronneby kommun med Loris Andersson som kursledare.

Senaste nytt från turistbyrån i Ronneby
Jeanette Rosander och Helen Magnusson från turistbyrån berättar om hur turistbyrån kan vara ett stöd för turismens olika aktörer.

Ylva Johannesson berättar om sitt landsbygdsevenemang till våren i Karlskrona

Nu ser vi framemot upptaktsmötet för säsongen som blir den 1 april.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar