Hjärtats fröjd, landsbygden i Ronneby

Hjärtats fröjd, landsbygden i Ronneby är ett landsbygdsprojekt finansierat av Leader Blekinge, Ronneby kommun och Ronneby Kommunbygderåd. Med Studieförbundet Vuxenskolan, ortsbefolkningen och Arbetsförmedlingen som medfinansiärer. "Målet är att stärka landsbygdens attraktionskraft samt att stödja och öka entreprenörskapet och inflyttandet. Ett viktigt delmål är att stärka samarbetet mellan kommun, näring och föreningar/organisationer." En stor del av invånarna i Ronneby finns på landsbygden. Det finns bland de boende ett djupt engagemang för utvecklingen av bygden. Ronneby kommun vill på olika sätt försöka stödja denna rörelse. Genom projektet Hjärtats fröjd kommer vi under tre inspirerande år att tillsammans arbeta med att öka landsbygdens attraktionskraft, stimulera köpkraften och synliggöra entreprenörskapet, kvinnligt som manligt, ungt som gammalt.

torsdag 19 mars 2009

Pris till årets kvinnliga företagare på landsbygden

Grattis Ninni Norberg, Pagelsborg, Årets kvinnliga företagare på Ronneby landsbygd 2009!

I samarbete med 8-marskomittén i Ronneby uppmärksammar vi kvinnliga företagare med ett vandringspris gjort av Anna Jarnestad samt en prissumma skänkt av Sparbanksstiftelsen.
Möjlig pristagare är den företagare som uppfyller motiveringen och motiveringen är;
- Kvinnlig företagare på landsbygden i Ronneby, som med mod och drivkraft använder sig av glesbygden som en tillgång i sitt företagande. Företaget skall ha ekonomisk stabilitet, miljötänk samt ha varit verksamt i minst 2 år.

Priset delades ut den 8 mars av landshövding Gunwor Engström i Stora hallen på Kulturcentrum i Ronneby. Följande kompetenta och duktiga kvinnor var nominerade:

1. Ingela Jacobsen, Fåglasång Ridsport och Foder i Levalunda, JohannishusFör driftig utveckling av företaget. Ingela har sett möjligheterna och använt sig av ny teknik i sin verksamhet. Sina kunskaper om landbygdsbefolkningens behov och förutsättningar har blivit en styrka i hennes dagliga verksamhet.

2. Maria Hansson, Litet strå i Bräkne Hoby
Sett till att var så unik i sitt utbud att kunden gärna återkommer. Tillhandahåller fullgott sortiment inom sin genre och innehar den kunskap som ger förtroende och inspiration. Använder sig av ny teknik och bredd i sin verksamhet, ett intredningsmecca utanför centrum.

3. Susanne Demåne, Edestad
För en kreativ miljö och livsstil. Susanne utvecklar hela tiden sin verksamhet och har kunder från många av jordens hörn. Hennes konst är magisk och hon har lyckats med att skapa ett konstnärshus, dit folk vallfärdar.

4. Monika Kronlund ,Gula Huset i Järnavik
Monika lägger ner mycket energi i sin verksamhet och arbetar hela tiden för glesbygden ska synas och vara en tillgång för alla. Driver en mångårig verksamhet som vilar på en stabil grund. Har genom åren utvecklat vandrarhemmet till en lysande stjärna i Järnavik.

5. Linda Mattisson Olsson, Stengrepen
För en modig och kraftfull satsning i en mansdominerad bransch. Lindas företag utnyttjar närheten till naturen mitt ute i den Blekingska glesbygden som en tillgång och motor i sin verksamhet. Är också en drivande kraft när det gäller landsbygdsutveckling överhuvudtaget.

6. Anette Lindström ,Johannishus hund&katt
För engagemang, värme och driftighet i en smal bransch. Full av idéer o nytänkande för sitt företag har hon också kompletterat verksamheten med webbutik och säkert är det inte slut med idéer än för hennes del.

7. Ninni Norberg, Pagelsborg i Järnavik
Ung kvinna med mod att lämna en avundvärd tillvaro i storstaden för att satsa på landsbygden. Ninni är jordnära och har en livslust som smittar, hon tänker stort och djärvt samtidigt som hon har kompetens och drivkraft nog att genomföra sina idéer. Miljömedvetenhet går som en röd tråd i hela Ninnis livsstil.

8. Heike Lewik, Ponnybus i Eringsboda
Driver företaget bredvid sin ordinarie tjänst. Engagerat och lustfyllt satsar hon på en aktivitet för barnen. En mycket viktig och eftertraktad bristvara i turistsammanhang i Blekinge.

9. Eva Carlsson, Vildmarkscaféet i Belganet
Ett bra exempel på ”Gräv där du står”. Eva såg tidigt möjligheterna med skogsbygden och att gör affärsidé av vildmarken. Hon hade modet att sluta sin anställning och satsa på heltid, kompetensen att servera vad gästerna vill ha och drivkraften att utveckla företaget i rätt riktning. Eva visade också sin lojalitet mot landsbygden och dess invånare när stormen Gudrun krävde stora insatser av landsbygdsbefolkningen.

10. Eva Malmport, Ängholma bed and breakfast.
En modig kvinna som satte livskvalité framför karriär. Eva driver ett B&B men säljer en livsstil. En viktig förespråkare för landsbygdens kvalitéer.

11. Charlotte Nyberg, Stall Rapid i Johannishus.
För att hon skapat en mysig oas, dit alla är välkomna. Charlotte har ett stort engagemang i alla barn och ungdomar. Hon tänker alltid framåt och vill alla väl. En förtagare som använder sig av landsbygdens speciella egenskaper och kombinerar dessa med engagemang och kunskap.

1 kommentar:

  1. Hej, komplimang av säsongen, Är du intresserad av att få lån @ 2%? Om ja,? maila oss nu för mer information om det lån du behöver som lån. Nu kan du kontakta oss på: gloryloanfirm@gmail.com tillsammans med informationen nedan. Vårt erbjudande på $ 3,000.00 till $ 20,000.000.00 gäller även för ytterligare information {Fyll i formuläret nedan lån} Ditt namn: =========== LAND: =========== STATE =========== ADRESS: =========== GENRE: =========== belopp som krävs: ========== = PERIOD: =========== Telefonnummer: =========== ============= Mrs. Glory Kontakta oss på Den här e-post: gloryloanfirm@mail.com hälsningar
    Bättre redogöra för de legitima företag.
    Svar

    SvaraRadera